Què és l’enfocament meninge?

L’Enfocament Meninge és una tècnica suau i sutil amb la que s’alliberen tensions antigues, moltes vegades arrossegades desde l’etapa intrauterina o del propi procès de part.

De tots els mamífers, l’ésser humà és el que té el part més difícil ja que en relativament pocs anys d’evolució ha passat de la quadrupedia a la bipedestació i la pelvis femenina s’ha hagut de fer més estreta per adaptar-se millor a la marxa.

Aquesta adaptació ha comportat un sol pèlvic molt més ferm i rígid per contrastar la gravetat i el canal uterí ha passat a ser un canal estret i sinuós. El bebé ha de nèixer molt inmadur per poder franquejar aquest estret i ademés ha de subluxar el seu crani, el que veiem clarament en moltes ocasions en les següents hores/dies de néixer amb la forma del cap del bebé que mica en mica anirà tornant a lloc fins on pugui.

Per aquest motiu no podem pensar que tot i haver sigut “fàcil”, l’embaràs i el part, estigui exent de conseqüències.

El procès intrauterí

L’Enfocament Meninge dóna molta importància al què va passar en aquesta delicada etapa de la nostra vida i tracta aquestes seqüeles per a ser éssers més funcionals.

El procès intrauterí i el part ens poden marcar a nivell emocional i físic. L’experiència més o menys traumàtica que vivim en aquests procesos quedaran grabats en el nostre cervell, cèl·lules i el nostre sistema nerviós i condicionarà la nostra conducta reactiva futura. Per això ens trobem amb nens i futurs adults amb ansietat, pors, ràbia i ressentiment, síndrome d’abandonament, dificultat per estar tranquils, tendència a escapar, que no aguanten ser emputxats, que no són capaços d’acabar les coses sols….

A nivell físic, un excés de compresió o durant un temps excessiu o un mal posicionament dins de l’úter matern, poden deixar rastres tensionals que determinaran el nostre específic i únic esquema corporal.

La tècnica

L’Enfocament Meninge és una tècnica suau i sutil amb la que s’alliberen tensions antigues, moltes vegades arrossegades desde l’etapa intrauterina o del propi procès de part.

Amb els anys, aquestes tensions, moltes vegades silenciades pel propi cos, van generant restriccions en el teixit aponeuròtic i el sistema nervios central marcant la nostra personalitat i el nostre estat físic durant el llarg de la vida.

Quan eliminem totes aquestes restriccions i tensions, aconseguim eliminar el dolor, disfuncions corporals i automàticament millorar la salut i el rendiment de tot el cos.

L’Enfocament Meninge és un nou abordatge terapèutic encara poc conegut al nostre país però amb una alta resolució de dolencies i disfuncions on les persones que arrosseguen dolor de fa anys o dolors repetitius, hi troben la seva cura.
Es té en compte totes les tensions físiques que la persona ha pogut patir desde la seva etapa intrauterina, el seu procès de part fins a traumes físics i emocionals importants que ha pogut tenir al llarg de la seva vida.
Es resol desde la rigidesa muscular que pateixen algunes persones cada matí quan es lleven fins a dolències més específiques.

Anna es una gran profesional y sus técnicas son excelentes. Cuando entras en consulta esperas los típicos masajes a base de fuerza, que te dejan echo polvo y para sorpresa te realiza unas presiones indoloras y muy efectivas donde te ayuda a recolocar el cuerpo y liberar tensiones almacenadas. En el proceso de liberación de las tensiones, te ayuda a entender los movimientos de tu cuerpo y eso es algo excelente para entenderte. Recomiendo 100% sus servicios.