Disfunció del nervi vago

El nervi vago, és el nervi i més llarg i un dels més importants del nostre organisme. Encarregat de controlar el sistema nerviós parasimpàtic, ens permet relaxar-nos i recuperar-nos del ritme i tensions diaries.

Té una gran importància en el control del sistema nerviós i en els procesos naturals de desinflamació del cos.
Ens permet mantenir la calma i reduir la nostre freqüència cardíaca, també controlar el ritme de la nostre freqüència respiratòria perquè aquesta sigui més plena i profunda. Desvia el fluxe sanguini de les nostres extremitats cap als òrgans interns, permetent que el nostre cos es recuperi.

Participa en un gran nombre de funcions del cos com orinar, l’excitació sexual, la dilatació i contracció de les pupiles dels ulls, produir saliva i llàgrimes, obrir i tancar les glàndules sudorípares, el procés de la digestió, en la desintoxicació del fetge i ronyons, la contracció i dilatació dels vasos sanguinis, controlar la freqüència i profunditat de la respiració, el pestanyeig i els batecs del cor, empassar el menjar, respirar, en la funció de les cordes vocals, en la freqüència cardíaca, la presió arterial i en la resposta de sacietat de gana.

Per exemple, una persona que mengi en grans quantitats perquè no té la sensació de quedar-se tip, és posible que el seu nervi vago no estigui treballant bé i per tant no està enviant l’informació correcte de sacietat al cervell.

Una de les seves grans funcions és la transmissió d’informació del nostre cos.

Has sentit a parlar del segon cervell? T’explico!

S’anomena segon cervell a l’intestí, perquè la seva salut i estat afectent directament al sistema nervios. Diferents estudis científics han demostrat que el cervell i l’intestí estan connectats físicament i bioquímicament.

I com és aquesta connexió bioquímica?

A través de neurones i neurotransmisors. El nostre cervell envía constantment un 20% d’informació al nostre cos. Però et sorprendrà més saber, que l’intestí és l’encarregat d’enviar el 80% d’informació al cervell, amb el que és fàcil entendre el perquè l’estat del nostre intestí té tanta importància en el nostre estat emocional.

Ara que saps això, para un moment i pensa. L’última vegada que vas tenir una passa d’estòmac o que et vas sentir malament de la panxa, el teu estat anímic va baixar? Sino ho recordes, fixa-t’hi la pròxima vegada que et passi.

Perquè pot fallar el nostre nervi Vago?

Si no respirem bé, si estem estressats, si patim de problemes digestius o per una mala alimentació, si ens sentim sols o deixem de interectuar socialment, si el nostre fetge es troba en desequilibri, per portar un ritme descontrolat del son o si patim d’una disfunció cardiàca.

Com detecto a la consulta quan hi ha un atrapament del Nervi Vago i com l’activarem de nou?

A través del tacte o inclús del teu camp energètic, puc sentir el possible atrapament del nervi.. El que tu m’expliquis, com et sents, molèsties o disfuncions, m’ajudaran a confirmar el que senten les meves mans.

El desbloquejarem amb un treball suau i sutil a la mateixa consulta.

Serà bo que realitzem un treball en equip i per tant tu desde casa podràs ajudar al teu cos a tonficar aquest nervi de nou amb activitats com escoltar música, cantar, exposant-te adequadament al fred, fent gàrgares, activant el reflexe nausiòs, practicant ioga, meditació, hipopressius, i rient!

La respiració que t’explico a continuació és excelent per a la seva activació:

Assegut
Inspira agafant aire pel nas i emplenant la panxa durant 5-7 segons
Manté l’aire durant 3 segons
Exhala per la boca durant 6-8 segons
Apnea de 2-3 segons.

Repeteix varies vegades.

L’Anna Pascual fa jocs de mans sobre el cos. Domina el tacte, la pressió dels dits, el llenguatge del cos interior i en desxifra els seus misteris amb el seu contacte. Aconsegueix que tots els nostres teixits, muscles, tendons, sistema nerviós en general, quan queden garratibats per algun accident, malestar o preocupació recuperin el seu estat òptim per seguir endavant. Gràcies Anna!